דחוףף-ספא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/08/10 04:25 כא באב התשע

שאלה

האם מותר ללכת לספא שפתוח בשבת?

היות ואין כמעט ספא שלא פתוח בשבת לכן האם מותר ללכת ושאישה תעשה טיפול לאישה והמקום יהיה נפרד[יש טיפולים מיוחדים לדתיים]

אשמח לתשובה מהירה

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
העיסוי עצמו מותר בתנאים מסוימים של שימוש בשמן ולא במשחה וכן של עסוי רך וכשלא גורם להזעה.

ועיין:https://www.kipa.co.il/ask/show/56687

כל זה כשהעיסוי נעשה בבית או בחדר פרטי בבית מלון וכד'.

אבל ללכת למכון ספא בשבת מקום שיש בו חילול שבת המוני: מוזיקה, שימוש במכשירים שונים, תשלום בשבת וכד' נראה לי שהדבר פסול לחלוטין.
מאותה סיבה לא הייתי מסתובב במרכז קניות או אזור בילוי שיש בו חילול שבת המוני, גם אם אני אישית שומר שבת.