דור ירוד או דור עולה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/06/02 07:42 א בתמוז התשסב

שאלה

לכבוד הר' שלום ורוב ברכה וישועה!

כיצד אתה יכול להגדיר מה זה בסדר עם ד'?

לא צריך להיות "בסדר"!!! צריך להיות הרבה הרבה יותר!!! יש בחורים לא יראי שמיים שעושים ככל העולה על רוחם ומרגישים שהם "בסדר" מה זה אומר?????? בשבילי שום דבר!!!!!

אני מתנצלת על החריפות אבל אני חושבת שאם זה מה שמקרינים לבחורים במיוחד בדור הירוד שלנו לא פלא שככה הם נראים ומתנהגים!!!!!

אשמח אם תוכל להסביר את עצמך!

תשובה

בס"ד

אדם צריך קודם כל להיות "בסדר עם ה'" - ואם מישהו רוצה להיות הרבה הרבה יותר!!! הוא יכול לדרוש את זה רק מעצמו.

אם יש בחורים שהם לא יראי שמיים שעושים ככל העולה על רוחם ומרגישים שהם "בסדר" הם פשוט מרמים את עצמם וזה לא אומר שאדם יכול להיות יותר "יותר מבסדר" הוא צריך להיות אמיתי. נא לא לבלבל את היוצרות.

לגבי הערתך על דור ירוד - אני רואה שאת כותבת מכאב והוא נכון אבל לא מדויק - אנחנו דור של גאולה ויש בו הרבה דברים נפלאים. דור של מסירות נפש - דור של גאולה. דור של בנין ירושלים. דור של עליה לארץ ישראל. דור של תשובה. דור שיש בו דברים כל כך נפלאים ועליו נאמר "כולך יפה רעיתי ומום אין בך". ואם בכל זאת מצאת איזה קלקול - עליו נאמר "אל תראוני שאני שחרחורת - ששזפתני השמש"
הכל חיצוני.
כך כתוב בתנ"ך וזה כנראה הכי נכון שיש. כי זה ברוח הקודש ולא ראיה חיצונית בלבד.