דורות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/11/11 15:57 ג בכסלו התשעב

שאלה

שלום וסליחה מראש על השאלה. פשוט אחיינית שלי בת 7 שאלה אותי שאלה וביקשה שאברר תשובה בשבילה. היא שאלה:

כמה דורות היו מאז אדם וחווה? לא כמה שנים, אלא דורות.

העמידה אותי המומה. אין לי מושג אז אולי לכם יש?

תודה

אורית

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

עשרה דורות מאדם ועד נח ועשרה דורות מנח עד אברהם - משנה מסכת אבות.

שבעה דורות מאברהם עד משה רבנו:
אברהם, יצחק, יעקב, לוי, קהת, עמרם, משה.

ממשה רבנו עד רב אשי - ארבעים דורות, זה כולל את תקופת השופטים הנביאים בית שני תנאים ואמוראים - רשימה מפורטת תוכלי למצא בהקדמת הרמב"ם למשנה תורה.
סך הכל שישים ושש דורות מאדם הראשון עד סוף תקופת התלמוד.

מאז, לא ידוע לי על רשימה מסודרת של דורות, כיוון שעם ישראל היה מפוזר בהרבה מקומות.

אבל ישנם עצי חיים שמתארים את מסירת התורה מאז ועד היום, באטלס עץ חיים של הרב הלפרין זצ"ל.

או בספר הזה

http://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=540320

בברכה,

דני ארגמן.