דגים וחלב ובשר עוף בחלב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/05/07 03:18 יח באייר התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב.

מדוע אסור לאכול בשר/עוף עם חלב, ואילו דג וחלב מותר? הרי גם דגים זה בשר, אז מה ההבדל בין בשר פרה או עוף לבשר דג?

תודה.

תשובה

ב"ה

שלום.

1)הב"י בסימן פז כתב שאין לאכול דגים בחלב מפני הסכנה ורמ"א בדרכי משה העיר שהוא לא ראה מימיו מי שנזהר בזה. וכתב מג"א סמן קעג יש טעות סופר בבית יוסף וצ"ל דגים בבשר.
לכן להלכה האשכנזים לא הקפידו על זה והם אוכלים דגים בחלב
ספרדים יש שלא מקפידים .ולדעת הגר"מ אליהושליט"א צריך להקפיד לא לאכול דגים בחלב.
מפני הסכנה כי יש שמתייחסים לדברי"סכנה" ביחס של חומרא וזהירות יתירה.
2)אכן איסור בישול, אכילה והנאה של בשר עוף בחלב אינו כתוב בתורה, וכן שמירת 6 שעות המתנה בין אכילת בשר עוף לא כתובה במפורש בתורה, בדיוק כפי שפירוט 39 מלאכות שבת, לא כתובות בתורה.

התפיסה הדתית מבוססת על תושב"ע שניתנה יחד עם תורה שבכתב כלהבה החבויה בגחלת שהיא חלק מהגחלת.
התושב"ע מסורה לנו מדור לדור כפי שהאמר במשנה הראשונה בפרקי אבות, פרק א´ משנה א´: "משה קיבל תורה מסיני ומסרה ליהושוע ויהושוע לזקנים וזקנים לנביאים ונביאים מסרוה לאנשי כנסת הגדולה".

אנו יודעים בצורה מדוייקת את המשניות, הההלכות והמנהגים שנאמרו למשה בע"פ בסיני למרות שזה לא כתוב בתורה בצורה מפורשת.ועל הלכות אלו עמ"י שמר 2000 שנה.

ןלעצם העניין, למה אסור לאכול עוף בחלב, עייני בתשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=50391

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.