דבר שאינו נשמע - בפורמים (די דחוף)

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/08/02 02:37 א באלול התשסב

שאלה

בס"ד

נתקלנו אני וחברי (הוירטואלים, יש לציין) בתופעה מאוד לא נעימה. אנו גולשים בפורמים ומכניסים מדי פעם פסיקות מעניינות ומאמרים (של הר' אבינר למשל) וזוכים להרבה תגובות שליליות

מצד שני רבים אחרים נהנים מכך (גם אם אינם כותבים זאת בפורום...)

האם עלינו להמנע מהכתיבה בגלל התגובות השליליות? האם יש צורך לענות לתגובות או שאפשר לא לומר דבר שאינו נשמע?

תשובה

בס"ד

צריך הרבה מחשבה וחכמה שהדברים לא ישמעו כמסיונריות והטפה לחזור בתשובה אלא כתשובה לשאלה ומשהו עניני.

העיקר הוא לא פירסום הדברים אלא המשמעות שלהם - הקירוב והאהבה שהם משדרים.
לכן עשו זאת בחכמה ואל תבהלו מבקורת. אבל לא להתעלם ממנה.

בהצלחה