דברי חמץ במקרר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/04/11 10:38 ב בניסן התשעא

שאלה

בס"ד

שלום, בפסח הוריי לא עושים ביעור חמץ וכנראה שישאירו חמץ במקררר אך כמובן שלא יאכלו מזה עד שיגמר פסח...

שאלתי היא: האם מותר שאשים בתוך המקרר גבינה ואפשר לאכול מזה? או שזה נאסר בגלל שבמקרר יש דברי חמץ?

תודה רבה מראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

האם אי אפשר להגיע להבנה עם ההורים שלך שאתה מנקה את המקרר ואת כל החמץ שלהם עוטף יפה ומניח באחד התאים במקרר?

באופן כזה המקרר יהיה מוכשר לפסח וכולם יוכלו להשתמש בו בהנאה.

אם הם לא מוכנים לכך אז תקח לך קופסא שנסגרת או שקית נקיה ובתוכה תשמור כל מה שאתה מעוניין שיהיה לך כשר לפסח. בפסח תוציא דברים מהשקית או הקופסא ולאחר מכן תחזיר לקופסא ואותה למקרר.