דאגה

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/06/02 18:30 ב בתמוז התשסב

שאלה

לרב שי פירון שלום.

החברה הכי טובה שלי לומדת אצלך בבי"ס.

אני פונה אליך מתוך דאגה עמוקה כלפיה.

בשנה האחרונה חל בה שינוי מהותי, שאנני יודע מה מקורו. היא אף פעם לא היתה ה"דתיה המשולמת"

אבל עכשיו שאלת עיקר העיקרים עומדת אצלה בספק.

וכל פעם שאני מדבר איתה אני חש בבילבול העצום שהיא נמצאת בו. בשיחה האחרונה שלנו היא אמרה שהיא מרגישה כאילו היא סובבת בתוך מעגלים.

היא המשילה לי את המצב שלה לחדר רועש שסך הכל היא רצתה לצאת ממנו לקחת קצת שקט ולחשוב קצת, אז היא השאירה את הדלת פתוחה כדי שהיא תדע לאן לחזור...ואז כשהיא רצתה לחזור הדלת נעלמה.

אני לא ידעתי איך להגיב למה שהיא אמרה לי.

אני מרגיש שזה משפיע עליה בכל התחומים.

אנחנו כבר לא בקשר טוב כמו שהיינו, היא חסרה לי,היא כמו אחות בשבילי. אני רוצה לדעת איך לעזור לה, אני לא מסוגל להשאיר את המצב ככה.

בברכה

אביעד

תשובה

שלום לך!

א. טוב שאתה דואג למצבה הרוחני. אין ספק שהבלבול בשלבים האלה של החיים עלול להיות הרסני ולהוביל לתוצאות נוראיות. חשוב להמשיך לדאוג ולרצות לתקן, לשפר ןלהשתפר.

ב. אני מציע לך לשים את כל הקלפים על השולחן. גש אליה והסבר לה את דאגתך הגדולה. אל תנסה ללכת סחור - סחור. תאמר לה מה אתה מרגיש.

ג. אולי כדאי שתלכו יחד לדמות שאיתה תשוחחו. אתה חייב לחבר אותה אל מי שיוכל להשפיע עליה.
תאמר לה שהדלת אף פעם לא ננעלת. שהדלת פתוחה, באותו מקום ויש לה את היכולת לחזור ולהכנס פנימה.

ד. אל תוותר. אל תתן לה לנתק את הקשר ממקורות של קדושה. דוקא עכשיו חשוב להיות איתה בקשר.

בברכה,

שי