גר שלא שומר מצוות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/02/02 08:59 יב באדר התשסב

שאלה

שלום

דברתי עם משהי והיא אמרה לי שבמקור היא לא יהודיה אבל היא התגיירה והיא גם לא ממש דתיה אלא מסורתית רציתי לשאול אם הגירות תופסת לאדם שנהיה מסורתי ולא דתי.

אלדד

תשובה

בס"ד

אם ברגע הגירות - היא\הוא התכוון לקבל עליו עול מצוות - הגירות תופסת אע"פ שאחר כך הוא שב לסורו.

אם ברגע הגירות הוא לא התכוון לקבל עליו עול מצוות - זו בעיה קשה. הרב פינשטיין זצ"ל מארה"ב פסק שהגירות כלל לא תופסת. אבל בעקרון זו שאלה קשה שרק בית דין יכול להכריע בה.