גרות לבן יהודי וגויה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/01/02 12:33 טז בשבט התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום .

יהודי שהיה נשוי עם גויה ונולד לו בן.אחרי שגירש את אשתו הוא חזר בתשובה .כפי החוק הצרפתי

הבן גר כמה ימים אצל אביו וכמה ימים אצל אמו.

1 .האם האב יכול לחנך את בנו לפי התורה ?

2 האם יש אפשרות לגייר את הילד.?

3. האם מותר עכשיו לכבד בנו הקטן בן ארבע להגיד פסוקים בבית הכנסת בשעת הוצאת ספר תורה ?.

תודה ושבוע טוב !

תשובה

בס"ד

הבן הזה הוא בנו מבחינה ביולוגית ואינו מתייחס אחריו מבחינה הלכתית. ולכן הוא לא חייב לגיירו או לחנכו לתורה ולמצוות.

האב יכול לחנך את בנו לפי התורה ולומר לו אתה עכשיו נחשב גוי בגיל שלוש עשרה ויום אחת או אחרי כן תחליט אם אתה רוצה להיות יהודי - נגייר אותך ואם לא - לא.

לפני כן אי אפשר לגייר אותו כי אינך יודע אם הוא ימשך אחרי אביו או אחרי אימו.

יכול להגיד פסוקים בשעת הוצאת ספר תורה אם הגבאי והמתפללים מסכימים.
יש מקומות שהגבאים או המתפללים אינם מסכימים שילדי נכריות יגידו פסוקים וטעמם עימהם ואי אפשר לשנות מנהגם.