גרושה וכהן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/01/07 23:05 כח בטבת התשסז

שאלה

אני גרושה ואני בקשר עם כהן, אנו מאד אוהבים ורוצים לבסס את הקשר ולהביא ילדים משותפים. לאחר ברור על הבעייתיות שבעניין הבנו שיש מצב ל"וויתור" על הכהונה שבעצם הוא כבר לא נקרא כהן ולא עולה לתורה בתור כהן ולברכת כהנים, וכן גם הילדים.

אך יש לנו שאלות בנושא:

1. האם הרבנות מחתנת במצב שיש רצון לוותר על הכהונה בכדי לבסס את הקשר?

2. כיצד זה משפיע על הילדים, האם גם אז נקראים "חלל"?

3. מה היא בעצם ההגדרה של "חלל"?

4. האם זה רק על הילדים או גם לנכדים שיהיו ולכל הדורות יש לזה השפעה? האם גם הם נקראים "חלל"?

5. אם נביא ילד מחוץ לנישואים, האם גם הוא יקרא "חלל"?

נשמח לקבל תשובות לשאלות ופתרונות הלכתיות יצירתיות בכדי להמנע מלחיות בחטא, כי אנחנו רוצים לחיות ביחד!!

תשובה

שלום וברכה
אנו מוצאים את עצמנו נדרשים לעיתים לעקוד על מזבח אהבתנו את הדביקות שלנו בריבונו של עולם. זו מציאות שאינה פשוטה כלל ועיקר, ואין מדובר רק בוויתור על הכהונה כי אם באיסור מפורש מהתורה. זה כמובן אינו פשוט, ובוודאי שלא לגבי גרושה, וכל המצב הוא מסובך מאוד.
לפיכך, אענה בממוקד על השאלות:
א. הרבנות אינה בעלת הבית על ההלכה, והיא אינה רשאית לחתן כהן וגרושה, בשל מה שכתבתי לעיל: אין מדובר בויתור על זכות אלא בחובה של בני הזוג שלא לעשות דברים המנוגדים לתורה.
ב. אם נולדים כך ילדים הם במעמד של "חלל".
ג. "חלל" הוא מי שנולד בקשרים אסורים על כהן.
ד. ההשפעה היא לאורך כל הדורות.
ה. כן.

כל טוב