גרבים לבנות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/07/02 18:15 כב בתמוז התשסב

שאלה

הבנתי שלבישת גרביים אינה הלכה, ומותר ללכת עם סנדלים פתוחות לחלוטין. רציתי לדעת אם הרב יכול להפנות אותי למקורות שאכן מורות על כך. ועוד שאילה: האם מותר לי להתחיל ללכת בלי גרביים, כשאומנם הקפדתי ללכת עם גרביים, אבל רק מחוסר ידיעה, וכיוון שכך ההורים שלי הרגילו אותי?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

התרגלת לדבר טוב ומהודר למה את רוצה לשנות אותו?

1 –בודאי שמותר לבנות לנעול סנדלים. גם אם העקב או העצבעות מגולות.
2 –על פי ההלכה יש לכסות את הרגל כיוון שהיא מוגדרת כ" ערווה".אמנם יש פוסקים שמתירים ללכת ללא גרביים אם החצאית היא עד מתחת לברך גם בזמן שהאשה יושבת אולם אנו לא נוהגים לפסוק כמותם.

בהלכות צניעות כדאי להדר , והאופנה החיובית שנוהגות בנות האולפנות שלא מחפשות קולות אלא מהדרות ולובשות שמלות שמכסות את כל הרגל היא דוגמא טובה להידור בהלכות צניעות. והתלמוד הבבלי במסכת יומא מסביר לנו שזו הסיבה שבגללה זכתה קמחית ש 7 בניה ישמשו בכהונה גדולה.

ומאידך הנביא ישעהו מתאר את הסיבות שהביאו לחורבן הבית :
(טז) וַיֹּאמֶר יְדֹוָד יַעַן כִּי גָבְהוּ בְּנוֹת צִיּוֹן וַתֵּלַכְנָה נְטוּיוֹת גָּרוֹן וּמְשַׂקְּרוֹת עֵינָיִם הָלוֹךְ וְטָפֹף תֵּלַכְנָה וּבְרַגְלֵיהֶם תְּעַכַּסְנָה:
ומבאר רש"י שכל כוונתם היה לגרות ולמשוך תשומת לב.
ועל כן בת שמהדרת בהלכות צניעות תחול עליה הברכה. שגורמת לתיקון ולקירוב הגאולה.
חשוב לדעת כי הלכות צניעות לא מתחיל ונגמר ב"אורך החצאית" אלא הן ביטוי לאופיו של האדם ולהתנהגותו בצניעות.

עייני גם ב:https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7358

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=4278

בברכה,
עוזיאל