גרביים

חדשות כיפה הרב אייל קרים 28/07/02 01:23 יט באב התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה!

רציתי לשאול אם בנות שלובשות חצאית קצרה שמכסה את הברך חייבות גרבים שיכסו את הכל?

ואם הם לובשות חצאית ארוכה עם סנדלים בלי גרבים,מותר?

תשובה

בספר צניף טהור להגר"ש אבינר (עמוד 25) נכתב, "כמעט כל רבותינו פסקו שמלבד השמלה עד למטה מן הברך, יש לגרוב גרביים, ויש מי שמקל. לכן הגורבת גרביים תבוא עליה ברכה, והמקלה יש לה על מי לסמוך (משנה ברורה סימן ע"ה סק"ב. עיין חזון איש סימן ט"ז אות ח).
ועל דברי המיקל כתב הגרצ"י "יש היתר ידוע של החפץ חיים שמותר לאישה לגלות את רגליה מתחת לברך. אם היה מוותר על קולא זו, היה טוב יותר. היינו מוותרים על דקדקנותו ההלכתית הזאת".
אמנם אם השמלה מגיעה עד הקרסול, אין צורך בגרביים, אף שיש מחמירים.