גרביים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/08/09 13:12 כח באב התשסט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

רציתי לדעת אם גרביים זה הלכה או החמרה?

ואם המשפחה שלי הולכת לפי הרב עובדיה יוסף שליט"א אני צריכה לנהוג עם הגרביים לפי מה שהוא אומר?כ אנחנו לא חרדים..

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
החובה ללבוש גרביים תלויה במנהג המקום. במקום שנהגו לכסות צריכה לכסות את כל הרגל. במקום שלא נהגו, אינה חייבת לכסות את כל הרגל (כמובן שחייבת, לכל הדעות, לכסות עד הברך, כולל הברך).
המשפחה שלך מבטאת את המנהג שלכם. אם כל המשפחה שלך נוהגת לכסות את כל הרגל בגרביים, ראוי לך לנהוג כמנהג המשפחה.
אתם לא חרדים (להיות חרדים זו דרך חיים מכובדת במפני עצמה) ויש עוד הרבה מאוד משפחות דתיות לאומיות שנשותיהן ובנותיהן לובשות גרביים בגאווה ובגאון של צניעות מהודרת.