גני ילדים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/02/11 10:53 יא באדר א'

שאלה

ב"ה

רציתי לשאול לגבי עבודה בגן ילדים. הגנים חילוניים ברובם, ומקבלים אוכל. בהנחה שהאוכל מגיע חלבי ועובדים שם עם כלים חד פעמיים או מפלסטיק, האם יכולה להיות בעיה להגיש לילדים מהאוכל?

והאם בצהרונים, ששם יש ארוחה בשרית, יש בעיה?

תודה רבה ויום טוב.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. צריך כמובן לדעת שמקור המזון - המטבח ממנו בא האוכל, הוא מטבח כשר.

2. אם כלי ההגשה הם חד פעמיים ודאי אין בעיה.

3. אם אלו כלים לא חד פעמיים אלא כלים מפלסטיק בהחלט יש בעיה.

4. שימוש בכלים גם לבשר וגם לחלב באפן קבוע אפשר לפי הספרדים כשמשתמש רק בכלי זכוכית אבל לאשכנזים אין כל אפשרות להתשמש באותם כלים.

3. האמת היא שאם זה גן או צהרון ציבורי יש מקום לדרוש שיקפידו שם על הכשרות ויחזיקו שתי מערכות כלים.

4. פתרון דחוק - להמתין עד שהאוכל יצא מכלל חום של יד סולדת - אז הוא נחשב כאוכל קר שלא נבלע בכלים ואפשר להתשמש בו באותם כלים, גם לחלב וגם לבשר על ידי רחיצת כלים בין שימוש לשימוש.