גניבת פלאפון בשיעור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/11/13 13:54 ה בכסלו התשעד

שאלה

שלום וברכה,

אחותי הקטנה, תלמידת אולפנה בכיתה י'. במהלך שיעור שיגרתי היה מונח על שולחנה פלאפון מסוג איפון, המורה החרימה את הפלאפון מחשד שמא תשחק בו (או שבאמת שיחקה בו). בסוף השיעור ניגשה אחותי למורה וביקשה את הפלאפון בחזרה אך המורה לטענתה לא מצליחה לזכור היכן הניחה אותו, לאחר חיפושים רבים שבהם הפלאפון לא אותר נחשד שנגנב וכך הסתיימה הפרשה.

הוריי ניגשו למנהל ביה''ס על מנת להבין כיצד עליהם לנהוג. וזה בתגובה מסר שאין ביה''ס אחראי וגם לא המורה שיתמודדו בדרכם שלהם.

אשמח מאוד אם תוכלו לסייע לי במציאת פתרון, על מי האחריות בהוצאות הדרושות?, שהרי מדובר במכשיר יקר.

תודה ושבת שלום.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

להערכתי זה נושא שצריך בירור משפטי.
אני ממליץ לכם להזמין את הנהלת בית הספר לדין תורה.
עיין:
http://www.dintora.org/beitdin.asp