גניבה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/11/13 21:54 ז בכסלו התשעד

שאלה

שלום וברכה.

כשהייתי קטנה (בת 6,7) ראיתי אצל חברתי צמיד מזהב שמאוד מאוד רציתי. גברה עלי החמדנות ולקחתי לה אותו.... בלי ידיעתה כמובן.

לאחרונה מצאתי את הצמיד המדובר בבית. שאלתי היא כזאת : מה לעשות ? האם אני יכולה למכור את הצמיד ולתת את שוויו לתרומה ?

להחזיר לה אותו בעילום שם ? אני אפילו לא בטוחה שהיא זוכרת אותו.

אני מאוד רוצה לתרום את עלותו אבל אני רוצה לוודא את זה....

יש לציין שעלות הצמיד לדעתי עומדת על כ 200 ש"ח

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם את לא מחזירה לה את הצמיד - את ממשיכה את הגנבה ההיא.
שום צדקה ולא תרומה לא תכפר על כך שלקחת צמיד ולא החזרת אותו.
את חייבת להשיב את הצמיד לבעליו!!!

את יכולה לעשות זאת בעילום שם - אבל היא צריכה לדעת שזה הצמיד שנגנב ממנה אז והוא מושב לה.

נראה שמצאת עתה את הצמיד כדי שתוכלי לעשות תיקון מלא לגניבה ההיא.
תיקון כזה יהיה דווקא אם תבואי ותמסרי לה ביד את הצמיד כולל התנצלות. בכך תהיה חרטה אמיתית ותיקון מלא לחטא החמור שעשית.
בדרך כזאת תזכי לתשובה שלימה על חטאך - תשובה מאהבה שהופכת זדונות לזכויות!

בהצלחה!