גניבה מאמא

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/05/09 19:51 כז באייר התשסט

שאלה

חבר טוב שלי הרגיל עצמו לגנוב מהוריו כסף כמה שנים שכל פעם הוא לוקח קצת לצורכו , עכשיו הוא מתחרט ורוצה לעשות תשובה שלימה אבל הוא לא יודע כמה לקח עד עכשיו וכן הוא מתבייש לספר לאימו . מה עושים ? תודה רבה ! ! !

תשובה

שלום

כנות היא בסיס לתשובה שלימה, ובכלל לחיים בריאים.
כנות עם עצמך, כנות עם מי שחטאת לו, כנות עם ד'.

לכן, ראוי שהוא יספר לאמו שמדי פעם היה לוקח כסף ושהוא מתחרט על כך מאד, ושהוא מעוניין להחזיר לה אך אינו יודע כמה לקח. בקיצור, להגיד הכל. אם היא תוותר לו על הגניבה, מה טוב. אם לא, עליו להשיב הכל.

אם אין לחבר כוחות הנפש לעשות כזה מעשה אמיץ, אזי עליו להעריך כמה לקח, גם אם ההערכה אינה מדוייקת, ולהשיב את הכסף לאמא, גם בלי ידיעתה אפשר.

והחשוב מכל- להשריש בנפש שחוסר ישרות מטמאת את החיים שלנו.

בהצלחה