גן עדן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/05/11 16:28 טו באייר התשעא

שאלה

שלום :

יש לי שאלה בגן עדן אדם וחווה היו ערומים כי רק אחרי שאכלו מעץ הדעת הם הבינו שהם ערומים אז מה אנחנו מבינים מיזה שניהיה עם גוף בגן עדן? זה לא יהיה רק הרוח שלנו אומנם הגוף הנוכחי שלנו יהיה בקבר אבל נקבל גוף חדש כשנגיע לגן עדן לא?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש מחלוקת מפורסמת בין הרמב"ם והרמב"ן אודות המושג "עולם הבא":
לפי הרמב"ם זהו עולם שכולו רוחני ושם נמצאות רק הנשמות. אכן לפי הרמב"ם 'גן עדן' שמתואר בתורה אינו עולם הבא אלא מציאות שכשורה לעולם הזה. מקום שיש בו חיים נוחים.
לפי הרמב"ן, 'עולם הבא' יבא לאחר 'תחית המתים' ולאחר שנשמות המתים ישובו לחיות בתוך גוף - וזה יהיה דומה למה שהיה בגן עדן: חיים שלמים שיש בהם אנשים עם גוף ונפש והתקרבות שלמה אל ד' בכל מכלול ההויה המקיפה חומר ורוח.