גן חיות בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/05/10 18:38 ג בסיון התשע

שאלה

שלום האם אפשר ללכת לגן החיות בשבת כשבתור עובד שלהם אינני צריך לשלם וכד'

תשובה

ב"ה

שלום.

תלוי על מה מדובר. אם מדובר על גן בסגנון של פינת חי אז אין בעיה ומותר.

אם מדובר על גן חיות שמעסיק עובדים אז אסור.
שאכן אתה לא מחלל שבת ורק מהלך להנאתך בגן החיות.אבל מסביבך יש המון עובדים שעובדים בשבת [בכדי שאתה ]תוכל לטייל שם להנאתך. ולכן הדבר הזה אסור.

זאת ועוד יש בכך עידוד להמשך חילול שבת של הגן והמשך בניית תוכניות תירותיות בשבת.

ואם יש לך השפעה עליהם אז אולי תוכל לגשת אליהם ולשוחח איתם על מנת שימצאו דרך להפעיל את הגן ללא חילול שבת וללא גזלת יום המנוחה מהעובדים.

ברוך תהיה,

עוזיאל אליהו,

.