גמילות חסדים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/09/13 12:51 כט באלול התשעג

שאלה

שלום, רציתי לשאול לגבי גמילות חסדים - לפי הרמב"ם מצוות גמילות חסדים היא רק עם "אחיך בתורה ובמצוות".

א.האם אין ערך לעשיית חסד או מתן צדקה לאדם חילוני שאינו מאמין? האם לפני שעושים חסד צריך לבדוק מי הבן אדם? זה קצת סותר דברים אחרים ביהדות..

ב.נניח אם החילונים של היום הם בגד "תינוק שנשבה" - מה זה אומר לגביהם ולגבי גמילות חסדים וצדקה כלפיהם ? והאם אדם שהיה דתי ויצא בשאלה נכלל בהגדרה זו?

ג.מי נכלל בכלל ב"אחיך בתורה ובמצוות"? הרי אין הרבה אנשים ששומרים מצוות בשלמות ..

אני אשמח לקבל תשובה, הנושא הזה מטריד אותי בזמן האחרון.. אני מרגישה שמאז שקראתי את דברי הרמב"ם משהו בהשקפת העולם שלי של הפצת הטוב קצת התערער.. אין ערך לכך שאני משמחת סתם בן אדם, בלי קשר להשקפתו? האם זו לא מצווה?!

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מעמדת של החילוניים בימינו שונה לחלוטין מכל מה שנכתב בדורות קודמים על יהודים כופרים ומומרים בגלל המציאות השונה.
הנושא נדון על ידי פוסקים רבים וקבל מספר תשובות והסברים.
רצ"ב קישור לשעור יפה של הרב חיים נבון. הוא סוקר את השיטות השונות בנושא.
https://www.google.co.il/url?sa=t