גלשתי באתרי סקס - מה התיקון שלי?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/01/04 02:08 כא בטבת התשסד

שאלה

בס"ד

גלשתי באתרים לא צנועים קראתי את תשובותיך ב

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=30126

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=37221

החלטתי שזה הסוף. ניתקתי את המחשב שלי מהאינטרנט (לפחות עד שאתחזק יותר) גם את התשובה הזו אני אקרא אצל חבר שלי.

תן לי דרך תיקון!!

תשובה

בס"ד

תחילת כל תיקון זה מה שעשית. שלא ליפול שנית תוך כדי תיקון.

[תיקון נזקי העבר הוא במקום שבו היה [הקילקול]]. ולכן אתה צריך לתקן את כוח הראיה והמחשבה.

[כיצד?]

[הקילקול] היה בעינים ובלב. "ולא תתורו אחרי עינכם ואחרי לבבכם" והתיקון צריך להיות בהקפדה על טהרת העניים ובטהרת הלב.

[הקילקול] היה בראיה אסורה של נשים - אל תסתכל על נשים אפילו באופן של היתר. וכוונתי בעיקר לא להתבונן.

[הקילקול] היה במחשבה לא טהורה על נשים - אל תרבה שיחה עם שום אשה, אפילו באופן של היתר. כיוון ששיחה עלולה לגרום למחשבה זרה – (חוץ מאמא כמובן).

[הקילקול] היה בטומאה - תרבה יותר קדושה בעוד דברים שאפשר להתקדש בהם: במיעוט אוכל, במיעוט שינה, במיעוט תענוגות. לא על חשבון הבריאות - רק על חשבון התוספת.

[הקילקול] היה בניצול אנשים\נשים אחרים להנאתך. השתדל בטובתם של אחרים. תחשוב איך לשמח את לבבם. איך להתשתתף בצרתם. איך לרומם אותם.

ואם אתה נשוי.
[הקילקול] היה בחיי המשפחה שלך. תשתדל בכבוד אשתך שפגעת בה ובאמון שלה והיא (כנראה) לא יודעת.

[הקילקול] היה בפגיעה ביחס לנשים, שהתרגלת לא להתיחס אליהן כבני אדם כצלם אלוקים, רק כבשר תאוה. כלי לסיפוק הנאות. מעכשיו השתדל בכבוד אשתך - למד איתה, הקשב אליה. דבר איתה. השתדל בכבודה.

ואם אינך נשוי על אחת כמה וכמה שצריך לדעת את הדברים הללו, ולהשתדל בהם בבא היום. ו,,להתחתן אם הנך בגיל של נישואין - אל תעכב את הגאולה!!

בהצלחה