גלישה באינטרנט

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/08/14 11:04 טז באב התשעד

שאלה

שלום הרב,

מה ההגדרות המדויקות של תמונה לא צנועה ?

האם תמונה של אישה במכנסיים ארוכות היא תמונה לא צנועה ?

אם אני נכנס לאתר האינטרנט של העירייה או של משרד ממשלתי כדי לחפש מידע מסויים, יכול להיות שאתקל בתמונה של אישה במכנסיים. האם יש בזה בעיה ? לדעתי צריך לקחת בחשבון שאם בן אדם היה מגיע לעירייה כדי לקבל אותו מידע, הוא היה גם רואה שם נשים במכנסיים...

באופן כללי, האם הרב יודע אם התפרסם פעם מדריך שמסביר מה מותר ומה אסור בגלישה באינטרנט ?

תודה על תשובתכם

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כל מראה שחושף ומגלה לעין איברים שצריכים להיות מכוסים (חצאית קצרה, שסע בחצאית, גופיה, מחשוף) לא צנוע.

כאשר האישה מכסה עצמה בבגד שקוף או צמוד לגוף זהו מראה לא צנוע. אין הבדל בין חולצה מכנסיים או חצאית.

אין בעיה במראה סתמי של אישה לבושה בבגדים שאינם צמודים לגופה: חולצה מכנסיים חצאית שמלה וכד'

כל הסתכלות כדי ליהנות היא פסולה.