גלגול נשמות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/11/11 23:15 ט בחשון התשעב

שאלה

שלום רב !

כידוע ליהודי 5 חלקים בנישמתו , בשונה מנשמת הגוי .

איך זה "מסתדר" כשבגלגול אחד האדם גוי ובאחר יהודי ? הנשמה הרי ניצחית .

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אינני מבין בדברים אלו לכן אני מצטט דברים מתוך האתר
http://www.gula.022.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=137118

"ומי שהיום יהודי היה בהכרח יהודי גם בגלגולים הקודמים?
בהכרח כן. אבל יש אפשרות שיהודי יתגלגל בגוי, כלומר הנשמה של יהודי תהיה בגוף של גוי. זו המציאות של גרים, שלמרות הכל מעוניינים להתאחד שוב עם העם היהודי. כשהם מתעקשים להיכנס לכל מערכת המצוות, חלק מהמקובלים מסבירים את השאיפה הזו בגלגול נשמות. היהודי נענש ברמה מסוימת, התגלגל בגוי ובא לעולם הזה כדי להתגייר. אבל בכל מקרה, גוי לא יכול להתגלגל ביהודי".