גלגול נשמות ותחיית המתים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/04/02 04:51 כה בניסן התשסב

שאלה

מטריד אותי מאוד איך שני הדברי הנ"ל (גלגול נשמות ותחיית המתים) מסתדרים יחד? בעז"ה תהיה תחיית המתים, אבל אז-בהנחה שיש גלגול נשמות- יכול לבוא אדם ולומר לי "סליחה זו הנשמה שלי!" (סליחה על הציניות אך כך הצלחתי לנסח)

אודה לכבוד הרב אם יוכל לפרט את תשובתו

בשושות טובות לכל עמ"י

תשובה

בס"ד

אני מעתיק לך חלק מתשובה על גילגול נשמות שכתבתי למישהו אחר ומשם נמשיך.
דבר ראשון דעי לך כי אלוקים אוהב את בריותיו ולכן הוא ברא אותם.
ועוד יש לדעת כי כמו שלכל חלק בגוף האדם יש תפקיד לעין, לאוזן, לאף, לפה ולכל אבר פנימי. שום אחד מהם לא נברא לשוא. כך לכל אדם יש תפקיד מיוחד בעולם והוא צריך למלא אותו.
משתי ההבנות דלעיל יוצאת הבנה שלישית והיא שאם מישהו או מישהם לא ביצעו את תפקידם - נותן להם הקב"ה עוד סיכוי לתיקון. זה מה שנקרא בלשון המקובלים "גלגול".
דוגמא לדבר היא "פנחס" שעשה תפקיד מאוד חשוב בעם ישראל שעצר את המגפה ואת ההוללות הפראית בזנות עם בנות מאוב.
אבל,,, במעשהו שהרג את זמרי נשיא בית אב לשמעוני הוא גרם גם מרירות רבה לשבט שמעון שנהרג על ידו נשיא בית אב בשבט.
חזר פנחס לתקן את הדבר הזה על ידי אליהו הנביא שבא להשכין שלום בעולם. והשיב לב אבות על בנים ולב בנים על אבותם וכו'.

על משקל זה תביני כי מי שתיקן בפעם הראשונה שהיה בעולם את מידת הכעס שלו אבל לא תיקן את מידת הגאוה, נותן לו הקב"ה אפשרות לתקן את הגואה. במקרה זה הוא חוזר לבוא בעולם בצורת בן אדם שכבר מתוקן בענין הכעס אבל לא מתוקן בענין הגאוה. כשהוא מתגבר על מידה זו - הרי הו "מתוקן" ונגמר גילגולו. או אז תוקנה הנשמה הזו לגמרי וביצעה את תפקידה.

כמו שאת מבינה כי יכולים להיות לאדם כמה וכמה גילגולים עד שישלים את כל תפקידיו באופן מושלם.

עוד אומרים המקובלים המבינים בענינים אלו כי בדורות שלנו כולנו גילגולים מדורות עברו. מה שחשוב מכל כי בסוף הענין מתוקן.

עוד יש להבין כי לפעמים יש אדם שלא שילם חוב פשוט לחברו, וגם בשביל דבר כזה לפעמים אדם בא בגלגול. לתקן מה שקילקל.
מסקנה:
לפעמים חוזר אדם בגלגול להשלים מה שלא תיקן
לפעמים חוזר אדם בגלגול להשלים מה שקילקל

מכאן את רואה כי הנפש המגולגלת היא זו שהיתה בפעם הקודמת אז הויכוח שאת מציגה לא יכול להיות. מה שכן יכול להיות זה ויכוח על הגוף. באיזה גוף תחזור הנשמה להופיע?

תשובה
בגוף שבו היא תיקנה הרבה יותר מכל גלגול.

עם איזו אשה?
שאיתה הוא תיקן הכי הרבה