גלאי אש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/07/14 22:26 ז בתמוז התשעד

שאלה

שלום,

בביתי יש גלאי אש (החיישן בגלאי מזהה כנראה את רמת פחמן דו חמצני או רמת חמצן בחדר - חדר גדול).

ביום שבת המזגן פעל כל היום והבית היה סגור דבר שגרם לגלאי לעבוד בחדר הילדים.

אני ואישתי לא ממש חשבנו בגלל הרעש הבלתי נסבל שהגלאי עשה ובלי להתעמק בסוגיה ממש, פתחנו את החלון (שיכנס חמצן לחדר של הילדים) והגלאי הפסיק פעולתו.

1. האם יש לכבות את החישן הזה בשבת?

2. מה היינו צריכים לעשות במקרה כזה? הפעולה שנקטנו היתה חילול שבת?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עיין:
http://www.din.org.il/2014/07/06/האם-מותר-לפתוח-חלון-בבית-כשהדבר-גורם-לה/

אין מקום לשלוח אותה שאלה למספר רבנים.
זה גם לא נכון מבחינה עקרונית וגם מטריח לשווא.
האם לא ראוי לחוס על זמנם של הרבנים שמתנדבים להשיב ללא תמורה?
(תן דעתך - אם היה תשלום של 100 שקל לשאלה גם אז הייתם פונים למספר רבנים ומוציאים תשלום כפול ?!?!)