גירוש דיבוק

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/06/15 16:55 ל בסיון התשעה

שאלה

איך ייתכן שגירוש שדים נוצרי עובד וגם מוסלמי אם ידוע שהם דתות לא אמיתיות ורק היהדות אמיתי וגם היהדות מצליחה לעשות גירוש שדים במקרה של דיבוק אני מדבר כמובן אשמח לתשובה איך זה שהם מצליחים גם כן (הנוצרים והמוסלמים) והם מצליחים להוציא את השד\דיבוק מהבן אדם בדיוק כמו ביהדות

תשובה

ב"ה

שלום.

לא יודע!!
וגם לא יודע אם מה שכתבת הוא נכון.

באופן כללי אומר לך שיש בעולם כוחות של טומאה ויש כוחות של קדושה. זה לעומת זה.

ראה למשל בספר שמות כל מה שמשה רבנו עשה בתחילת דרכו עשו גם החרטומים במצרים.

ומאין היה להם את הידע הזה ואת החכמה הזו?
הם קיבלו את היכולת לפעול על פי כוחות הטומאה שכך כתוב בספר בראשית פרק כה

[וַיִּתֵּן אַבְרָהָם אֶת כָּל אֲשֶׁר לוֹ לְיִצְחָק:]

ה' ברך את אברהם ב[כל] ואת זה את ה[כל] אברהם נתן ליצחק בנו וממשיך דרכו.
ואילו לבני הפלגשים הוא מסר שם של טומאה כמתנה :
[ וְלִבְנֵי הַפִּילַגְשִׁים אֲשֶׁר לְאַבְרָהָם נָתַן אַבְרָהָם מַתָּנֹת וַיְשַׁלְּחֵם מֵעַל יִצְחָק בְּנוֹ בְּעוֹדֶנּוּ חַי קֵדְמָה אֶל אֶרֶץ קֶדֶם:
]עיין רש"י במקום.ושלח אותם לאזור ארצות המזרח.

אגב, הכוחות בעולם מתחלקים לטומאה וקדושה .
ו[היכן שיש טומאה אין קדושה והיכן שיש קדושה אין טומאה.]
והמבט ההלכתי הוא שכל מה שאתם עושה כל מצווה שהוא מקיים היא תהיה בטהרה ובקדושה שלא יהיה כטובל ושרץ בידו או כמצווה הבאה בעבירה.

וכל אדם צריך בכל רגע נתון מחייו לשאול את עצמו :

[באיזה צד אני נמצא היום?]

בברכה,

עוזיאל אליהו

.