גיל נישואין

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/02/02 15:47 יד באדר התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב. אני שמיניסטית מאחת האולפנות הטובות בארץ והרבה זמן אני מתחבטת בשאלה שכרגע היא תיאורטית בשבילי אך היא מתחילה להיות לי משמעותית לתכנון חיי לתוון הארוך. באולפנא בה אני לומדת יש 2 כיוונים מרכזיים לחינוך הבת לגיל הנישואין ע"י 2 רבנים מאד חשובים וחכמים המלמדים במקום. האחד טוען שעל הבת לשים בראש מעיניה את הנישואין ולהתחתן כמה שיותר מוקדם, ולדעתו הגיל האידיאלי לחתונה זה מיד אחרי שנת שירות, לעומת הרב השני הטוען בעל הבת להשקיע בלימודים גבוהים ורק לאחר מכן לחשוב על חתונה. אני יוצאת מהעניין מאד מבולבלת ולכן אני מבקשת את עזרת הרב, מה לדעתך הגיל האידיאלי לנישואין כאשר אני יודעת שבבוא היום כאשר בע"ה אנשא אבנה את ביתי על פי כל חוקיו של הבית היהודי? בתודה רבה מראש, אני.

תשובה

בס"ד

אני חושב שדעתי האישית היא פחות חשובה כיון שבסופו של דבר מדובר כאן בדבר קריטי ומשמעותי מאוד לחיים שלך.
כל האופן של החיים שלך יבנה על פי התשובה לשאלה הזאת והתשובה צריכה להיות בנויה על פי מצבך הרוחני, חוזקך והכרת דרכך בחיים.

לכן אני נותן לך תשובה כללית שנכונה לרוב הבנות של עם ישראל ובמיוחד במיוחד על פי הרקע שתיארת במכתבך.

הטוב הוא לראות מה אלוקים מציע לנו? הוא מכיר אותנו יותר טוב מכל פסיכולוג ויועץ נישואין.

חכמינו הבהירו את דעתם בצורה שאינה משתמעת לשני פנים שהטוב ביותר לחיים הוא להתחתן מוקדם. ככל שמתחתנים מוקדם יותר - החיים יותר טהורים ושמחים. וההשפעה של השנים הללו מורגשת בכל החיים.

את כל הקרירה והלימודים אפשר לעשות יותר טוב אחרי החתונה. ואני מעיד שהנסיון מאשר את מה שאומרים חז"ל.

אם בסוף חסרה תעודה אחת - העולם לא נחרב. לפעמים עודף תעודות יכול לגרום בעיה לחיים. והעיקר הם החיים האמיתים.

בהצלחה