גילוח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/04/13 17:12 ח באייר התשעג

שאלה

שלום לרב.

אני חייל ובימות השנה אני מתגלח.

בספירת העומר נתנו לי פטור מגילוח ותספורת...

השאלה שלי היא האם זה נחשב בכלל כמנהג אבלות לגדל זקן אם אני רואה בזה משהו משמח ורק להאריך שיער נותן לי הרגשה של אבלות? האם בגלל זה אני צריך כן להתגלח?

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אנחנו לא מתגלחים בספירת העומר בלי קשר למה שכל אחד מרגיש כלפי זיפי השער שלו.
אנחנו מקיימים הלכה - לא כפרטים יחידים אלא כעם ישראל. עם ישראל מתאבל בימים אלו ואתה לא מתגלח כחלק מעם ישראל, בלי קשר למה שאתה חושב על זקן.
ודאי ראוי שתהיה לך תחושת אבלות כללית כי זה ענין התקופה הזאת - אבל זה לא תלוי דווקא במה שאתה מרגיש כלפי ה-'זקנקן' שיש לך.