גילוח

חדשות כיפה הרב שי פירון 23/07/02 09:09 יד באב התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

ברצוני לשאול שאלה המטרידה אותי מזה זמן רב. אולם לא העזתי לשאול. האם מותר מבחינת ההלכה לגבר, להוריד שערות במקומות שונים בגוף (לא בפנים)? האם מותר להשתמש בסכין? תודה רבה על ההתיחסות.

תשובה

ב"ה

שלומות!

בענין שאלתך מקור הדין הוא בסוגיה בנזיר שם נאמר "אמר רב מיקל אדם כל גופו בתער". יש לעיין בשני סעיפים בשולחן ערוך יורה דעה סימן קפב סעיף א':
המעביר שער בית שחי ובית הערוה, אפילו במספרים כעין תער, היו מכין אותו מכת מרדות. בד"א, במקום שאין מעבירין אותו אלא נשים, כדי שלא יתקן עצמו תיקון נשים. אבל במקום שמעבירין אותו גם האנשים, אם העביר אין מכין אותו. הגה: ואפילו לכתחלה שרי (ר"ן פ"ב דע"ז). רק החברים נמנעים בכל מקום (שם ובב"י בשם נ"י) (וע"ל סימן קנ"ו). ומותר להעביר שיער (שאר) איברים במספרים בכל מקום.

וכן סעיף ב:
מי שמגלח כל שיער שבו, מראשו ועד רגליו, י"א שמותר לו לגלח גם של בית השחי ובית הערוה.

ומכאן שהדבר תלוי אם זה מנהגם של כלל הגברים היום אם לאו, ונראה לי שאין זה ממנהגי צניעות.
בברכה,

שי