גילוח לכבוד שבת ר''ח אב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 31/07/08 16:19 כח בתמוז התשסח

שאלה

האם יש מקום להתיר גילוח לכבוד שבת ר"ח אב?

תשובה

ב"ה

שלום.

מנהג האר"י הקדוש שלא להסתפר ולהתגלח מי"ז בתמוז וכן נוהגים האשכנזים.
הספרדים נהגו איסור תספורת וגילוח רק בשבוע שחל בו ט באב.
ומי מהספרדים שרוצה להחמיר על עצמו תבוא עליו ברכה ויקבל מנהג זה בלי נדר.
ומי מהאשכנזים שרוצה להתגלח עד השבוע שחל בו בערב שבת מותר לו להתגלח ולהסתפר לכבוד שבת.

השנה שחל ט' באב ביום ראשון יש מהפוסקים שכתבו שאין דין שבוע שחל בו כלל ויש מההפוסקים שכתבו להחמיר ולהחשיב את דיני שבוע שחל בו החל מראש חודש אב.
גם לספרדים - שלא להסתפר ולהגלח בשבוע זה כדי להכנס לט באב כשהוא לא מסופר ולא מגולח.

בברכה,

עוזיאל אליהו,