גילוח בימינו

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/12/16 00:29 טו בכסלו התשעז

שאלה

שלום הרב, יש לי כמה שאלות בנושא גילוח בימינו.

א. האם יש האיסור להתגלח בתער הוא דווקא במתכת?

ב. מה אורך הפאה המינימלי? בשו"ע כתוב עד סוף האוזן וזה לא נראה שהרבה אנשים עושים כך.

ג. אם יש שיער שהוא לא בפאה עצמה אבל הוא בין האוזן לעין (באותו גובה אבל לא חלק מהזקן) יש איסור להוריד? אם זה מבייש?

תודה רבה!

תשובה

שלום
א. אני לא יודע לאיזו מציאות את ה מכוון בשאלתך, אבל בפתחי תשובה בסימן קפ"א הביא שגם עם אבן אסור.
ב. ראה פה פירוט הלכות בעניין - http://din.org.il/2011/05/12/קיצור-הלכות-דיני-תספורת-פאות-הראש-והזק/
וכתב שם "פסק מרן בשו”ע שיש להשאיר הפיאות עד למטה מן האוזן והנוהגים להשאיר עד אמצע האוזן מקום שהעצם הבולטת יש להם ע”מ שיסמוכו ובעל נפש ראוי להחמיר כדעת המחמירים בזה."
ג. אם זה מתחת למצח, אפשר.
כל טוב