גילוח ביום העצמאות

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 01/08/02 22:14 כג באב התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אם אפשר לבקש מכבוד הרב שיביא את המקורות והנימוקים ההלכתיים לאלו שמתירים גילוח ביום העצמאות.

תודה רבה וכל טוב.

תשובה

ב"ה כ"ז מנחם-אב תשס"ב

לשמוליק שלום!

הרב חיים פלג'י בספר "מועד לכל חי" אורח חיים סימן ו' מספר שבעירו איזמיר יש משפחות שאירע להם נס ביום ח' באייר ובי"א באייר, והם קבעו בו "פורים" לדורות, והפסיקו לנהוג מנהגי אבילות.
מדברים אלו ניתן ללמוד קל וחומר ליום העצמאות, שתוקן על נס שאירע לכלל ישראל, שזכינו לחידוש הריבונות היהודית בארץ ישראל אחרי כמעט אלפיים שנות גלות.

בסדור "בית מלוכה" לרב אורי שרקי בעמ' ב' מביא הוראה להיתר בשם הרשל"צ הגאון ר' יצחק ניסים זצ"ל, והרבנים הראשיים לישראל הגרא"י אונטרמן זצ"ל, והגר"ש גורן זצ"ל, וכמו כן הרצי"ה קוק זצ"ל התיר להסתפר, וכמו כן קיימות עדויות על כך שהגאון הרב צפי פסח פרנק זצ"ל רב של ירושלים התיר- פרקי מחקר ליום העצמאות מאת אהרן ארנד עמ' 23.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת