גילוח ביום העצמאות

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 03/04/02 15:06 כא בניסן התשסב

שאלה

האם מותר להתגלח ביום העצמאות?

תשובה

ב"ה מוצאי שבת קדש פרשת שמיני תשס"ב

ליהושע שבוע טוב!

מותר ואפילו מצוה להסתפר לכבוד יום העצמאות, אף על פי שהוא בימי ספירת העומר. האבלות בימי ספירת העומר היא על תלמידי רבי עקיבא שמתו בדיכוי מרד בר כוכבא. על פי אגרת רב שרירא גאון מתו בשמד בין גבת לאנטיפרס מקומות בהם התרחשו קרבות של צבא בר כוכבא. דיכוי מרד בר כוכבא הוא החמצת הנסיון האחרון לכונן עצמאות יהודית בארץ ישראל, אנו שזכינו למה שהם לא זכו בחסדי ה' ברור שבטלה סיבת האבלות לפחות ביום בו זכינו לכנון הממלכה השלישית של עם ישראל בארץ ישראל.
הרב צבי יהודה קוק זצ"ל היה אומר על מי שניכר בפניו סימן של חתימת זקן של אבילות ביום העצמאות את הכתוב: "הכרת פניהם ענתה בם".

בברכת גאולה שלמה

בניהו ברונר

צפת