גיור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/08/11 20:05 ח באב התשעא

שאלה

שלום,

ב"ה נפל בחלקי לעזור למישהו בתהליך גיור.

עפ"י המידע שאתר "עתים" באינטרנט, ( http://www.itim.org.il/?CategoryID=208

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בעקבות שאלתך בדקתי את האמור באתר. לדעתי הם נותנים הסבר מאוד ברור לתכן המכתב. אני מביא לך את הדברים שלהם כאן: "מכתב קורות חיים בחתימתכם, הכולל הסברים על המוטיבציה הדתית/ חברתית/ זוגית/ משפחתית שהביאה להחלטתכם על הגיור. במכתב נהוג להזכיר פרטים כגון קיומה של משפחה יהודית; קשרים שהיו או שישנם עם קהילה יהודית בארץ או בחו"ל; לימודי יהדות בהם השתתפתם בעבר וקשרים עם משפחות דתיות ומסורתיות. מומלץ שלא להתנסח באופן עובדתי וקצר, אלא לפרט את תחושותיכם, את תקוותיכם, את התלבטויותיכם וחששותיכם ולכתוב מהלב..."

לנוחיותך אפשר להציע את הדברים כשאלות שמכתב 'קורות החיים' של הגר משיב עליהם.
צריך לתת תשובות ארוכות ומפורטות:

מדוע אני מעונין להתגיר? (להסביר באריכות ובפרוט)

האם יש לי משפחה יהודית?

האם יש לי קשרים עם קהילה יהודית בארץ או בחו"ל?(לתאר את הקשרים בהרחבה ולתת דוגמאות)

באלו לימודי יהדות השתתפתי בעבר ומה הרגשתי כלפיהם?

אלו קשרים יש לי עם משפחות יהודיות ומשפחות מסורתיות? (לתאר את הקשרים בהרחבה ולתת דוגמאות)

על השאלות הבאות יש להשיב בכנות, מתוך הלב:

מה אני מרגיש כלפי הגיור שלי וההצטרפות שלי לעם ישראל?

מה אני מקווה שיקרה לי בעקבות הגיור? וממה אני חושש?

ישר כוח על פעולתך המבורכת