גיור קטינים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/12/12 15:27 יב בטבת התשעג

שאלה

שלום רב,

יש לי קרוב משפחה יהודי, שנישא לאישה לא יהודיה. כיום הם גרושים ויש להם בן משותף בן 7. הם חיים בארה"ב. הוא מעוניין מאוד שבנו ייחשב יהודי, והילד עבר ברית מילה. אורח החיים שלהם אינו דתי, הם אינם שומרים מצוות, אך חוגגים את החגים היהודיים. הוא ביקש ממני לברר עבורו כיצד הוא יכול לגייר את בנו, כדי שיוכל לחגוג את בא המצווה ולבחור עבור עצמו את אורח החיים שירצה לנהל בעתיד. אשמח לתשובה רעיונית והלכתית.

בכבוד רב,

שירה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לפני הכל, אצל ילד לפני גיל 13 צריך הסכמה של שני ההורים!
עייני בקישור דלהלן
http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SPopulationsGuides/SConversion/SCConversionProcess/