גיור למי שחיה עם גוי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/08/10 21:55 טז באלול התשע

שאלה

האם עצם המגורים של בחורה יהודיה עם גוי שמעוניין להתגייר - לא נשואים- מפריעים בתהליך גיור אורתודוכסי, יכולים למנוע בשל סיבה זו את תהליך גיורו?

מה יכולה לעשות משפחה לגבי בחורה יהודיה שנמצאת בקשר עם גוי (הם מצהירים על רצון בגיורו ולאחר מכן בנישואין), ניסו להתנגד לקשר- לא עזר ורק גרם לקשיים רגשיים לכל הצדדים. האם יש דרך למשפחה להדריכם, בדרך התורה? איזו גישה כדאי לנקוט? (ברור שהמצב לא רצוי אך הוא קיים ותקופה יחסית ארוכה)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

החיים של יהודיה עם גוי לא מעכבים את תהליך הגיור, יש הרבה מתגירים שיש להם בן זוג יהודי.

אי אפשר להכריח אנשים מבוגרים לפעול, כל נסיון ללחוץ ולכפות מצמיח תגובות גרועות יותר.
צריך להסביר ולהסביר.

הדרך היחידה שכדאי לנקוט - לזרז ככל האפשר את הגיור, אפשר וצריך לסייע להם להתקדם בתהליך הגיור. כדי שבעקבותיו יבואו הנישואים הכשרים.