גיוס

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 13/04/02 14:21 א באייר התשסב

שאלה

בה"י

שלום !

השאלה שהופנתה לכבוד הרב בעבר, בנוגע לעמדת ההלכה באשר לגיוס בחורי הישיבות, הביא אסמכתות הלכות מלחמה של הרמב"ם והציע לשואל לפנות למקורות רבים אחרים.

האם הרב מוכן להואיל בטובו לפרט בנוגע לאותם מקורות רבים הנוגעים בדבר, כדי שאוכל לעיין בעצמי ? ואם אפשר שאלו יהיו מקורות נגישים, בעניין גיוס-צבא-מלחמה ???

בתודה !

אופיר.

תשובה

ב"ה מוצאי שבת קדש פרשת תזריע-מצורע תשס"ב

לאופיר שבוע טוב!

ניתן לעיין בקובץ תורה ומדינה הוצאה מחודשת של מכון צומת בכרך ג' מאמרים בנושא זה מעמוד 195 והלאה.
מאמר חשוב של הרב ליכטנשטיין בקובץ תחומין כרך ז' עמ' 314 "וזאת תורת ההסדר".

בברכה

בניהו ברונר

צפת