גיוס לצה"ל

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 20/05/02 12:27 ט בסיון התשסב

שאלה

כבוד הרב האם מותר מבחינה מוסרית לתלמידי ישיבה לשרת בצה"ל? האם זה פוגע בלמידה?

מה דעתך? האם מותר להתגיס או שלא?

תודה מראש

תשובה

ב"ה י"ג סיון תשס"ב

שלום רב!

מבחינה מוסרית נלע"ד שיש חובה לשרת בצה"ל, משה רבינו זעק על בני ראובן וגד:"האחיכם יצאו למלחמה ואתם תשבו פה?" זו צעקה מוסרית.
כל הפסקה מלימוד תורה פוגעת בלמידה אבל השאלה היא מהי מטרתה, כל לומדי התורה מפסיקים את הלימוד על מנת להכיר אשה לצורך נישואין כיון שזו מצוה, וכן מפסיקים את לימודים על מנת לקיים את שאר מצוות התורה מצוות עוברות שלא ניתן לעשותם על ידי אחרים, וגם להתגייס זו מצוה כפי שנפסק ברמב"ם בהלכות מלכים: "הכל יוצאים למלחמת מצוה אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה", וקיימת חובת הצלת נפשות הנובעת מן האיסור בתורה: "לא תעמוד על דם רעך".

לא רק שמותר להתגייס אלא קיימת מצוה חיובית להתגייס.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת