גיוס בנות לצבא

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/08/02 13:06 כג באב התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב. אמנם עניין הגיוס לצבא עוד לא נוגע לי מפאת גילי הצעיר, אך מעניין אותי לדעת: הרי בנות אינן מתגייסות לצבא משום הצניעות (לפחות למיטב הבנתי)כי מאוד קשה, יש פלוגה מעורבת וכו' אך האם זה לא דומה לעניין בנ"ע, שצריך לבוא בשביל לשפר ולשנות? הרי אם כל בנות ישראל ילכו לצבא וידרשו (לפחות הדתיות שבינהן)מסגרת נפרדת לבנות, האם לא ייענו להן בסופו של דבר?!

תודה רבה.

בת-חן

תשובה

ב"ה

בת חן ברכה ושלום.

מבחינה הלכתית הרוב המכריע של הפוסקים בדורינו שוללים גיוס בנות לצבא.

בעצם את מעלה רעיון שביצועו יגרום לצבא להשתנות.
או שכן,
או שלא,
מה שבטוח-אולי,
וגם זה מוטל הספק.

הנחיה מפורסמת היא בכל התורה שאין אומרים לאדם:
"חטא כדי שיזכה חברך"
כלומר לא נכנסים לסיטואציה של חטא אפילו אם המטרה היא לגרום לזכות את השני.

אולי כדאי לבחור דרך אחרת על מנת לתקן.
שאלת השאלות היא :האם אנו כיום נמצאים ב"מלחמת מצווה"?
במלחמת מצווה כולם יוצאים להלחם אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה!!!!!

עייני גם ב :

http://kipa.sweethome.co.il/ask/show.asp?id=7768

http://kipa.sweethome.co.il/ask/show.asp?id=8234

בברכה,

עוזיאל