גידול כלבים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/08/05 00:54 יג באב התשסה

שאלה

אני בתהליך חזרה בתשובה.

יש לי כלבה שאני מגדלת 5 שנים ואני קשורה אליה מאוד. שנים רבות גידלתי כלבים ואני מאוד אוהבת אותם.

לאחרונה החלטתי ללכת ללמוד במדרשה לבנות .אינני רואה כיצד אוכל להחזיק את כלבתי איתי מסיבות שונות. אני מנסה מזה זמן למצוא לה פיתרון והדבר אינו צולח בידי

אני חשה שמתבקש ממני קורבן והוא למסור אותה אבל אינני מסוגלת לעשות זאת

למעשה אינני חושבת שרב יוכל לסייע בידי כי העובדות הן ברורות (מבלי להכנס כאן לפרטי הענין שהוא סבוך ממה שנראה)

בכל זאת, אני רוצה לשאול האם אמנם לפי ההלכה אסור לגדל כלב בבית

וכן שאלה שאינני יודעת אם ניתן לענות עליה אבל מהי ההשתדלות וההקרבה שעלינו לעשות כדי להתקרב לשם. הרי אינני יודעת לבטח מה רצונו ואני רק חשה דברים על פי התנהלות העניינים - מה נפתח לפני ולעומת זאת מה נסגר ולא מצליח על אף כל המאמצים

אנא אני קצת על סף התמוטטות עם הדבר הזה

תשובה

שלום וברכה
קראי שוב את השאלה ששאלת וראי כי לא ברור כלל מהי השאלה.
אם השאלה היא האם מותר לגדל כלבה לא מסוכנת בזמן הזה, שאין היא מפחידה אנשים ואינה מזיקה להם – יש בסיס המתיר את גידולה. ראי בשולחן ערוך חושן משפט תט, גו וברמ"א שם, ולאור זה תוכלי לגדל אותה אם היא אכן חיית מחמד.
ברם, בתחילת השאלה את מדברת על הבעיה של החזקתה בהליכה למדרשה, ולא ברור מה הקשר בין המדרשה לבין החזקתה בביתך.

ובסוף השאלה את מדברת על "להתקרב לשם", אולם אני לא מסוגל לפענח מהו אותו "לשם" שאת שואלת על ההקרבה וההשתדלות.
אולי את מתכוונת להתקרב לקדוש ברוך הוא, אולם גם אז לא הבנתי את כל השאלה.
כללו של דבר – לא את הכל הבנתי, ואם תרצי לשוב ולבאר מה מטריד אותך וכיצד למנוע את ההתמוטטות את יכולה לכתוב שוב.

כל טוב