גידול כלבים ושאר בעלי חיים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/02/02 06:23 יב באדר התשסב

שאלה

האם מותר לגדל כלבים (או שאר חיות מחמד)?

אם כן באיזה אופן בדיוק מותר?

תשובה

לא יגדל אדם כלב רע בתוך ביתו מפני שאולי הוא נחמד מאוד אליו אבל הוא מזיק לאחרים. נובח ומבהיל נשים וילדים קטנים וכד'.
ולא יאמר אדם מה יש להם לפחד? לא כולם גיבורים כמוך ולא כולם יודעים שכלב לא נושך. וחוץ מזה כבר שמענו שכלבים נשכו בני אדם אפילו את בעליהם.
נכון שכלב זה דבר מאוד נחמד "כולו לב". אבל רק לכיון אחד הוא נחמד לכיון השני הוא כולו שינים ונביחות.

לכן אסור לגדל כלב אלא בעיר ספר ו\או לצורך הנחית עורים וכד'.

שאר חיות מחמד מותר לגדל באופן שלא יזיקו לאחרים (כי בני אדם יותר חשובים מחיות. ולכן כשאדם אוכל חיות - זה סדרו של עולם. וכשחיות אוכלות בני אדם - זה אסון).

ויש מחמירים לא לגדל חיות טמאות אלא רק חיות כשרות. ובכלל כל חינוך לאהבת בעלי חיים הוא חיובי וכל חינוך הפוך הוא שלילי כי צער בעלי חיים הוא איסור דאוריתא כמו שמובא בכמה וכמה מקומות בתורה. על יונים וגוזליהם, ועל חמור תועה, ועל לא תחרוש בשור וחמור,ועל פריקת חמור ושור ממשאיהם ועוד ועוד.