גידול זקן

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/12/01 06:58 יג בטבת התשסב

שאלה

מה העניין בגידול זקן? אם זה דבר טוב אז למה יש רבנים שלא מגדלים זקן?

תשובה

בס"ד

שלום רב!
הפסוק בתורה אומר "וְלֹא תַשְׁחִית אֵת פְּאַת זְקָנֶך" אם כן פשט הפסוק מורא לנו לגדל זקן. נכון הוא שגזירת הזקן עד סמוך לעור אינה השחתה והיא אינה איסור אך בודאי הכוונה הפנימית של התורה היא לא שנשחית את הזקן.

בכל הדורות זה היה סימן ההיכר של היהודי לעומת הנכרים שגילחו את זקנם. (יש אומרים על מנת להידמות לנשים)
הרבנים שלא מגדלים זקן עושים זאת בגלל החברה שהם חיים בה, על מנת שיהיו דבריהם נשמעים. ואולי יש להם בעיות עור. בכל מקרה רוב הרבנים חושבים, ובצדק, שלא צריך לשנות את הכוונה הפנימית של התורה בכדי שישמעו דבריהם.