גזל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/08/13 10:44 י באלול התשעג

שאלה

שלום,

רציתי לדעת האם לקיחת מס' אבנים מצימר של בית שישנו בו (קומה שניה) נחשב גזל? לקיחת האבנים היתה לצורך הנחתם על משהו כדי שלא יעוף. הצימר נמצא בצפון וזה רחוק מאתנו. האם צריך ליסוע עד לשם כדי להחזיר או שאפשר לעשות משהו אחר?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב

אני לא מבין את השאלה. הרי לצימר יש בעלים? דברתם אתם כשהזמנתם את הצימר. שלמתם להם.
טלפנו אליהם. תסבירו להם מה קרה - ותשמעו מהם מה עליכם לעשות.
בשיחה אתם אתה יכול לבקש מהם שימחלו לך או להציע פתרון שלך - אולי הם יקבלו אותו.

שנה טובה!