גזל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/01/13 08:47 כא בטבת התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם אפשר להשיב גזלה לרשת חנויות לא מהסניף שממנו גזלו?

חברה כמו "סופר-פארם" "ניו פראם" וכו'..

(השבת גזלה ע"י קניית פריטים בסכום הכסף שנגזל)

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תבורכי על הרצון והכוח לתקן את מעשיך ולשוב בתשובה, הלואי שירבו כמותך בישראל.
עלינו ללמוד ממך - לכל אחד מאתנו יש הרבה דברים לתקן אבל איננו מוצאים כוח לתיקון אמיתי.

עם זאת עליך להבין שקניית פרטים בסכום שנגזל אינה השבת הגזלה!

השבת הגזלה היא מסירת סכום הכסף שגזלת ללא כל קניה או הנאה שלך.
נראה לי שהחזרה בסניף אחר איננה השבת הגזלה, מפני שלכל סניף יש התנהלות כספית נפרדת.

צריך לבדוק מה הכתובת של הסניף ולשלוח להם בדואר את סכום הכסף (יש לעטוף את השטרות כך שלא יהיה נתן לראות מבחוץ שיש במעטפה שטרות, מפני שלעיתים גונבים כספים מתוך מעטפות...)

אפשר גם לבקש ממישהו שימסור מעטפה עם הסכום באופן ידני בקופה הראשית של החנות.
בברכה רבה ובהצלחה!