גזל

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 30/07/12 16:30 יא באב התשעב

שאלה

כבוד הרב שלום ..

ברצוני לשאול שאלה בנושא גזל. אם למשל חברה קנתה לי פיצה , כי באותו זמן לא היה לי כסף וסתם יצאנו לטייל והיא הציעה שנאכל פיצה . לה היה כסף אז היא שילמה עליי. ולא החזרתי לה את הסכום שהיא בזבזה עליי , האם זה נקרא גזל ? והאם אני חייבת להחזיר לה את הסכום שהיא בזבזה עליי , למרות שהיא לא ביקשה ?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אם מקובל אצלכם שאחת קונה לשניה אז נראה שלא צריך לשלם כי כל פעם אחת משלמת,

אם אם לא נהוג כך, יתכן שהיא מתביישת לבקש סכום קטן, ולכן צריך להציע לה את הסכום ממש ביד והיא תחליט מה היא התכוונה.

ישר כח על הרגישות!

דני ארגמן