גזל

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 22/01/12 17:05 כז בטבת התשעב

שאלה

שלום הרב

יש לי בבית הרבה חפצים שאני לא יודע מאיפה הם ושל מי הם למשל יש לנו בבית קופסה עם בטריות שרובן משומשות ואני לא יודע של מי זה בידיוק, ואם הוא מרשה לי להישתמש בזה. זה יכול להיות של אחים שלי(הם גרו אצלי פעם) וזה יכול להיות של עוד מלא אנשים אני לא יודע בידיוק וגם אם זה של אחים שלי אני לא יכול להיתקשר לכולם ולשאול עם הבטריה הזאת שלך כי יש מלא וגם לא נראה לי שאכפת להם .וגם ההורים שלי לא מקפידים כל כך על גזל אז באילו חפצים אני יכול להישתמש בבית?(אני גר עם ההורים)

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אחים והורין מרשים להשתמש בדבר פעוט כזה ויש מחילה,

אם יש חשש שהם שייכים לאדם זר, תוכל להעריך כמה שווה כל פריט, ולרשום את מחירו ולהשתמש, ואם משהו ידרוש תתן לו את התמורה של החפץ המשומש.

בברכה,

דני ארגמן