גזל

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 29/08/16 14:31 כה באב התשעו

שאלה

שלום.

אני מדריכה בתנועת נוער ב"ה, אחרי המחנה גיליתי כמה דברים.

א. נמצאו אצלי בתיק 2 מטפחות לא שלי,

מה אני צריכה לעשות איתן? אין סיכוי אני ימצא את הבנות שזה שיך להן, אלא אם כן אני אתאמץ מאד.

ב. איבדתי לחבר שלי את השקש. האם אני חייבת להחזיר לה את אותו השקש בדיוק? מבחינת השווי שלו וכו'?

תודה רבה רבה!!

תשובה

שלום וברכה,

סליחה על העיכוב בתשובה, אבל לקח זמן לברר עליה את הפרטים.
בקשר להשבת האבדה הכללים הם כדלהלן:
1. מי שמצא אבדה והתחייב בהשבתה, חייב לטפל באבדה עד שישיבנה לבעליה .
2. אין להוציא כסף עבור השבת האבדה יתר על שווי האבדה עצמה .
3. כשאין הפסד ממוני למוצא אין הגדרה ברורה כמה המוצא צריך לטרוח כדי להשיב אבדה, ונראה שצריך לשקול כל מקרה לגופו ולשקול עד היכן המוצא צריך לטרוח בהתאם לנסיבות .

בקשר לשאלת הנזק התשובה היא: אדם שאיבד או הזיק חפץ של חברו אינו חייב להחזיר לו חפץ, ויכול לפרוע חובו בכסף.

בברכה,
ירון אנגלמאייר