גזל

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/07/09 13:55 יג בתמוז התשסט

שאלה

לכבוד הרב שלום ויום מעולה!

יש לי שני שאלות:

שאלה אחת : למשך איזה חודש תרמתי אצלי בבית בתוך קופה כסף למען בית חב"ד עכשיו בא איזה מקרה ורציתי לתרום לבית המדרש שאני נמצא בו משו כמו כמעט כל הקופה ויצא שקניתי עם זה דברים שימושים - עכשיו אני די אמרתי לעצמי שאני אחזיר את העלות שהייתה שם האם זה נחשב כנדר? האם זה אסור לקחת מקופה אחת ולתרום למקור אחר? או שלתרום לבית מדרש --שאני-- הולך אליו לא נחשב כתרומה?

בקיצור מה עלי לעשות להחזיר את הכסף לקופה או לא?

שאלה שניה: פעם אחת הייתי די סתום וגנבתי תמרור של עבודה בכביש עכשיו אני גנבתי אותו ממדרכה שסיימו לבנות אותה והתמרור היה בכלל להולכי הרגל ולא למכוניות - בדקתי שהוא באמת לא יחסר לאף אחד ולא יגרום שיבוש אבל בכל זאת התמרור עדין אצלי מה עלי לעשות כיצד לפצות על הגזל הרי למי אני צריך להחזיר את הכסף של עלות התמרור ומה היא עלות התמרור? אנא בבקשה תעזור לי שאוכל לעשות טוב :)

יום מעולה בעה"י לי ולכולם

תודה רבה מקרב לב - שיהיה לכול צוות האתר הזה ברכה ישועה שפע ותשובה שלמה

תשובה

שלום

א. עליך להשיב את הכסף לקופה של חב"ד.

ב.עליך לתרום למען הציבור סכום כסף שעולה תמרור (אני מעריך כ100 ש"ח). תוכל לתרום להוסטל לנשים מוכות, לאיל"ן וכדומה. שאל בעיריה.

כל טוב