גזל ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/01/16 15:19 יח בשבט התשעו

שאלה

שלום הרב!

לפני כמה חודשים עליתי לאוטובוס והיה חסר לי 20 אגורות. הנהג אממר לא נורא בפעם הבאה תשלמי... ומאז לא ראיתי אותו

היום עליתי על קו אחר עם נהג אחר והנהג החזיר לי עודף פחות 50 אגורות האם אפשר להסתמך על זה כהחזר? תודה רבה.

תשובה

שלום!

כן, אפשר.

הסיבה היא שאינך חייבת כסף לנהג, אלא לחברת אגד (הכסף בקופת האוטובוס שייך לחברה, ומשכורת הנהג נפרדת ממנו לחלוטין). לכן זה לא משנה אם את משלמת לו או בכל אוטובוס אחר.

עם זאת, אם יצא לך לעלות שוב על האוטובוס של הנהג הראשון - ראוי להסביר לו שכבר החזרת את החוב, כדי שלא יחשוד.

כל טוב!