גזל מהצבא?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 28/09/12 10:37 יב בתשרי התשעג

שאלה

שלום, אני משרת במילואים במשך 25 יום בשנה בתור לוחם.

לפני כחודשיים ביקשו מתנדבים שיעזרו לארגן ציוד של היחידה שלי תמורת ימי מילואים בתשלום אני יצרתי קשר לפני חודש עם היחידה שלי בשביל לעשות זאת.

הבעיה היא שבקושי יש עבודה, ובנוסף זאת עבודה שיכולים לעשות אותה חיילים בסדיר, שלא מקבלים כסף עבור ימי מילואים. ההסדר הזה מתאים לי, מפני שאני מקבל כסף על הימים שאני נמצא שם, ואולי גם בונוס, אבל משהו בפנים לא מרגיש לי נכון.. אני מרגיש שאני לוקח סתם כסף מהצבא, וכתוצאה מכך, מהמדינה..

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אשריך שאתה רגיש לכספי ציבור,

מה שחיילים בסדיר יכולים לעשות זאת - קשה לקחת זאת בתור שיקול כי זה קשור למערכות מאוד מורכבות של צרכים אחרים, כוננות, מיומנות, ראש גדול ועוד שיקולים לכן עושים זאת ע"י כח מילואים.

ביחס למה שאתה לא עושה הרבה, אכן כדאי פעם אחת להעיר לממונים, אבל לא יותר, ומכאן ואילך זו החלטה ואחריות שלהם, כיוון שאתה עושה את מלאכתך נאמנה ולא מתרשל בעבודה.

בברכה,

דני ארגמן